Nieuws/Entertainment
821538
Entertainment

Trijntje Oosterhuis vertrokken naar Wenen

Trijntje Oosterhuis en de rest van de Nederlandse Songfestivaldelegatie zijn vanochtend vertrokken naar Wenen. De zangeres is blij dat 'het avontuur nu eindelijk echt begint'.

Op Schiphol werd het gezelschap enthousiast welkom geheten door KLM-personeel. Oosterhuis verontschuldigde zich meteen tegenover de purser voor de enorme berg koffers die ze meeneemt naar Oostenrijk.

Op de luchthaven ontmoette Trijntje ook AVROTROS-coryfeeën Cornald Maas en Daniël Dekker, die meereizen naar Wenen. Het gezelschap trok nogal wat bekijks van nieuwsgierige reizigers.

De zangeres die met het nummer Walk Along de Nederlandse eer verdedigt tijdens het Eurovisiesongfestival is blij dat 'het avontuur nu eindelijk echt begint'. "Ik heb er vooral heel erg veel zin in. Ik voel me fit en ben er helemaal klaar voor." Echt zenuwachtig is ze niet. "Maar dat komt wel als ik morgen de eerste repetitie heb. Dan valt voor het eerst alles samen. De muziek, show, regie. Dan pas voel ik of het allemaal klopt."

Geen spektakelshow

Haar kinderen hebben Trijntje zondagochtend vanuit het huis van hun vader telefonisch 'uitgezwaaid'. "Ze hebben me door de telefoon heel dik geknuffeld en een fijne moederdag gewenst. Ze komen volgende week naar Wenen. Daar ben ik heel blij om. Ik kan ze echt niet zo lang missen."

In een van de acht koffers die Oosterhuis meeneemt, zit de outfit die ze op 19 mei tijdens de eerste halve finale op het podium draagt. Maar daarover wil ze nog niets verklappen. Net zo min wil ze iets kwijt over de act waarmee ze punten hoopt te scoren op het Europese liedjesfestijn. "Dat blijft allemaal een verrassing. Dat is wel zo leuk. Maar het wordt geen grote verdwijntruc of spektakelshow, dat kan ik je beloven."

De achtergrondzangeressen gaven vlak voor vertrek nog even een voorproefje van Walk Along, waarop een aantal toevallige passanten spontaan begon mee te zingen. "Kijk, het nummer leeft in elk geval al", aldus Trijntje lachend.