822094
Entertainment

Mayday bedreigd met vuurwapen

Mayday, een van de meest bekendste travestieten van Nederland, is vanmorgen bedreigd met een vuurwapen. "Dit is echt het allerheftigste wat ik ooit heb meegemaakt."

De dragqueen was afgelopen nacht met twee vrienden op stap in de Reguliersdwarsstraat. "Rond vier uur 's nachts was het mooi geweest en gingen we naar huis. Eenmaal buiten kwamen er vanuit het niets twee onbekende mannen op ons af. Eén daarvan zag er van een afstandje een beetje verwilderd en zelfs agressief uit'", zegt een geschrokken Mayday tegen het AD.

Mayday vertelt dat de man door het lint ging toen de drie vrienden hem geen vuurtje voor zijn sigaret konden bieden. "Hij sloeg dreigende taal uit, deed zijn jas open en liet een pistool in de band van zijn broek zien. Hij riep: 'hiermee kan ik jullie doden'. En hij schreeuwde keihard woorden als 'homo' en 'freak' tegen mij."

De politie wist de agressieve man in de kraag te vatten. Mayday heeft aangifte gedaan. "Deze man moet zijn lesje leren. Als dat niet gebeurt, kan hij namelijk slachtoffers maken. Ik heb waanzinnig veel geluk gehad, maar een ander heeft dat in de toekomst misschien niet'."