Nieuws/Entertainment
822670717
Entertainment

Nikkie Tutorials overladen met steunbetuigingen

Nikkie Tutorials (Nikkie de Jager)

Nikkie Tutorials (Nikkie de Jager)

YouTube-ster Nikkie Tutorials heeft heel wat steunbetuigingen gekregen nadat zij maandag in een video vertelde dat zij als jongen geboren is. Ze is dan ook erg dankbaar voor alle reacties.

Nikkie Tutorials (Nikkie de Jager)

Nikkie Tutorials (Nikkie de Jager)

„Ik heb gisteren mijn video geüpload. Ik had veel verschillende scenario’s in mijn hoofd maar dit had ik nooit maar ook echt nooit durven dromen”, vertelt de geëmotioneerde Nikkie in een update op Instagram Stories. „De enorme hoeveelheid liefde en steun betekent enorm veel voor me. Heel erg bedankt! Ik ga de rest van de dag alles lezen, in mij opnemen en verwerken.”

Nikkie de Jager, zoals de make-up artieste in werkelijkheid heet, vertelde in de maandag verschenen video dat ze al jaren wachtte om het nieuws naar buiten te brengen. „Ik kan nauwelijks geloven dat ik dit nu echt ga doen, maar het is tijd om écht vrij te zijn. Toen ik jonger was, ben ik in het verkeerde lichaam geboren. Wat betekent dat ik transgender ben”, zo vertelt ze aan haar miljoenen volgers.

Afgeperst

In de video werd ook duidelijk dat Nikkie gechanteerd en afgeperst is, wat mogelijk de reden is geweest om zelf met het nieuws naar buiten te komen. „Ik ben gechanteerd door mensen die mijn verhaal naar de media wilden lekken. In het begin was het beangstigend om erachter te komen dat er mensen zijn die zo kwaadaardig zijn dat ze geen respect hebben voor iemands ware identiteit”, aldus Nikkie, die in haar make-up video’s grote sterren als Lady Gaga en Kim Kardashian te gast had.

Niet alleen volgers maar ook talloze bekenden reageerden vol liefde en begrip naar Nikkie. Op Instagram kreeg de YouTube-ster duizenden reacties. Zo lieten zangeres Ariana Grande en actrice Lena Dunham hartjes achter en reageerden ook vele bekende Nederlanders waaronder Paul de Leeuw, Nielson, Rik van de Westelaken, Fred van Leer en Jeroen Kijk in de Vegte.

Het nieuws van Nikkie’s coming-out werd maandag bovendien groots opgepakt in binnen- en buitenland.