Entertainment/Sterren
82307817
Sterren

Douwe Bob blaast boekpresentatie FvD’er af: ’Krijg ik niet verkocht aan mezelf’

Douwe Bob heeft de boekpresentatie van Sid Lukkassen in zijn café in Amsterdam afgeblazen. De zanger had zich niet verdiept in het werk van de schrijver en filosoof, die banden heeft met de politieke partij Forum voor Democratie.

„Ik wil graag een gezond horecabedrijf runnen waar iedereen zich welkom zou moeten voelen, maar had me echter niet verdiept in het werk van Mr. Lukassen”, schrijft Douwe Bob op Twitter. „Nu ik dat wel heb gedaan, zal de boekpresentatie niet plaatsvinden in mijn tent. Dit krijg ik niet verkocht aan mezelf. Excuses.”

Sid Lukkassen laat in een reactie aan De Telegraaf weten: „De reactie van de uitbater onderstreept precies het belang van dit boek. Dat het door alle maatschappelijke gevoeligheden steeds zwaarder wordt om scheppend te zijn. De enige weg voorwaarts is onszelf te verheffen boven het deugpronken en boven de ophef. Wij zorgen ervoor dat de presentatie elders doorgaat.”

Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet twitterde eerder nog enthousiast dat Douwe Bob ’gastheer’ zou zijn van de presentatie van het boek Wees Afgrondelijk! van de hand van Lukkassen, die namens FvD meedoet aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. In Arnhem staat hij op de tweede plaats op de kieslijst.

Na het bericht van Douwe zegt Thierry het raar te vinden dat de zanger besloot om de boekpresentatie van Sid Lukkassen in zijn café in Amsterdam af te blazen. „Erg vreemd om deze afzegging (zonder dat verder persoonlijk te laten weten) via Twitter te doen”, vindt de politicus.

„Douwe is duidelijk bang gemaakt door intolerante cancel-brigades”, vervolgt Baudet. De FvD-leider zegt verder het besluit van Douwe Bob wel te respecteren, maar dat hij de manier waarop dat gebeurde teleurstellend vindt.