Nieuws/Entertainment
825959
Entertainment

Kevin Smith doet afstand van opbrengsten Weinstein-films

Kevin Smith

Kevin Smith

Filmmaker Kevin Smith wil niet meer verdienen aan de films die hij samen met Harvey Weinstein heeft gemaakt. Hij doneert alle betalingen die hij vanaf nu nog krijgt voor onder meer Clerks, Chasing Amy en Jay And Silent Bob Strike Back aan Women In Film.

Kevin Smith

Kevin Smith

In zijn nieuwe podcast bespreekt Kevin zijn afschuw over het feit dat zijn carrière is gelinkt aan Weinstein. „Mijn hele loopbaan is nu gehuld in iets afschuwelijks”, zegt de regisseur volgens Perez Hilton onder meer. „Geen enkele film is dit waard. Mijn hele carrière, je mag ’m hebben.”

Als iemand in het publiek roept dat het wangedrag van Weinstein niet Kevins schuld is, antwoordt hij: „Nee, maar ik heb ook niet geholpen. Ik heb de hele tijd over die man gepraat alsof het een held was, alsof hij mijn vriend was en een vaderfiguur, en dat hij mijn leven heeft veranderd. Die vent waar ze het nu over hebben in de media, die ken ik niet. Hij bestaat overduidelijk, maar die heb ik nooit gezien.”

Afgrijselijk

Op social media hebben mensen Kevin gevraagd het geld dat hij met de Weinstein-films heeft verdiend terug te geven. „Geld van twintig jaar geleden heb ik simpelweg niet meer”, zegt de filmmaker daarop. Wel doneert hij alle inkomsten die hij vanaf nu nog binnenkrijgt voor de rechten van zijn Weinstein-films. „Ik had een droom en ik heb die aan mensen voor kunnen leggen zonder dat ze me vreselijke dingen lieten doen. Maar we weten nu dat er veel mensen zijn die tot afgrijselijke daden zijn gedwongen voor hun dromen, of die hebben opgegeven omdat deze gast ze heeft weggejaagd.”

De organisatie waar Kevin aan doneert, Women in Film, is een non-profit die vrouwen in de filmwereld ondersteunt. Naast zijn royaltybetalingen, geeft Kevin de instelling de rest van zijn leven maandelijks 2000 dollar (1700 euro).