Nieuws/Entertainment
826204
Entertainment

VPRO-serie Alleen op de wereld kanshebber Kids Emmy

Julian Ras

Julian Ras

De televisieserie Alleen op de wereld van de VPRO maakt kans op een International Emmy Kids Award. De nominaties zijn bekendgemaakt op de tv-beurs Mipcom in Cannes.

Julian Ras

Julian Ras

In totaal zijn 28 programma’s uit zestien landen genomineerd. Brazilië en Groot-Brittannië zijn de grootste kanshebbers met elk vier nominaties. Duitsland en Japan zijn beide drie keer genomineerd. De prijzen worden op 10 april volgend jaar uitgereikt.

Alleen op de wereld is genomineerd in de zevende en laatste categorie kinderfilms en -series. De VPRO-productie neemt het op tegen Hank Zipzer’s Christmas Catastrophe uit Groot-Brittannië, Little Church uit Australië en Wansapanataym - Candy’s Crush (Once Upon a Time) uit de Filipijnen.

Alleen op de wereld is een kerstserie naar het gelijknamige boek van Hector Malot. De hoofdrol van Remi wordt in de serie vertolkt door Julian Ras (16), onder meer bekend door zijn rol in de speelfilms Dummie de Mummie en Bouwdorp. De cast bestaat naast Julian onder anderen uit: Ricky Koole, Bert Luppes, Georgina Verbaan en Frederik Brom.

Op 11 september vorig jaar ging Alleen op de Wereld in première tijdens Film by the Sea in Vlissingen. De VPRO zond de serie vorig jaar december uit.

Kids Emmy Awards

Nederland won in 2015 een Kids Emmy Award voor de korte film Alles mag, die vertelt over een jongen die ervan droomt bij de majorettes te gaan. Daarvoor won slechts eenmaal eerder een Nederlandse jeugdfilm een Emmy: in 1991 werd Het Zakmes van Burny Bos met de prestigieuze tv-prijs bekroond.