Nieuws/Entertainment
827410245
Entertainment

Ruim 22.000 aanmeldingen voor K3

In totaal hebben 22.690 mensen zich aangemeld om Klaasje Meijer op te volgen bij kinderpoptrio K3. Dat heeft Studio 100 dinsdag bekendgemaakt.

Klaasje maakte op 9 februari bekend na meer dan vijf jaar op te stappen bij K3. Mensen konden zich tot en met maandag aanmelden om haar plaats in te nemen naast Marthe De Pillecyn en Hanne Verbruggen. Voor het eerst zijn ook mannen welkom in de zanggroep en die hebben dan ook gehoor gegeven aan de oproep. Van de aanmeldingen is zo’n 30 procent man.

Hanne en Marthe zijn verrast door het aantal aanmeldingen. „Het was voor Marthe en mij uiteraard toch een beetje afwachten wat de respons ging zijn op onze oproep aan Vlaanderen en Nederland om zich kandidaat te stellen om Klaasje op te volgen en samen met ons de nog vele K3-plannen vol enthousiasme uit te voeren de komende jaren”, laat Hanne weten. „Wij zijn dan ook bijzonder blij dat echt waanzinnig veel mensen zich ingeschreven hebben”, zegt Marthe.

K3 zoekt K3

Klaasje, Hanne en Marthe wonnen in 2015 de talentenshow K3 zoekt K3, een talentenjacht die werd gemaakt omdat de toenmalige formatie ermee ging stoppen. Destijds waren er een stuk minder mensen die zich hadden aangemeld om lid te worden van de groep. De teller stond toen op ongeveer 6000.

De kandidaten die zich hebben aangemeld om de opvolger van Klaasje te worden horen binnenkort hoe het verder gaat. Zenders VTM en SBS6 onderzoeken of ze samen, net zoals ruim vijf jaar geleden, een televisieprogramma kunnen maken over de zoektocht.