Nieuws/Entertainment
831491
Entertainment

Column Evert Santegoeds: Strikt Privé

Het grote geluk van prinses Beatrix

Zevenendertig jaar, slechts, heeft het mogen duren… het grote geluk van PRINSES BEATRIX. Precies een halve eeuw geleden was de fotoserie die liet zien hoe zij haar hart had verpand aan een onbekende man, een sensatie.

De opwinding werd nog groter toen de mysterieuze figuur in de bossen van Drakensteyn, 24 uur later, een naam kreeg: CLAUS VAN AMSBERG. Een Dúitse naam, wat het begin was van nog veel meer opwinding… 

Straten, scholen, een prijs en een groot verkeersplein bij Den Haag kregen sindsdien dezelfde naam. En dat laat wel zien hoe Prins Claus, de man die eerst vooral ‘die Duitser’ werd genoemd, zich in ons land heeft ontwikkeld. In 2002 stierf hij als een van de populairste leden van het Koninklijk Huis.

Vijftig jaar nadat Beatrix en hij voor het eerst samen werden ‘gesnapt’, is de opwinding van toen, zo kort na afloop van de oorlog, natuurlijk nog wel voorstelbaar. Maar wat iedereen zich vooral van Claus herinnert, is de gekwelde, maar zorgzame rol van Prins-gemaal en vader van drie zonen. Wilt u nog veel meer over hem en de koninklijke familie lezen? Dan kan ik u ook ons blad MÁXIMA aanraden. Het verschijnt elke twee maanden en praat u helemaal bij over alles wat leeft in de wereld van de royals.

JAN SMIT en FRANS DUIJTS laten u deze week meedelen in hun gezinsgeluk. Jan vierde feest in Volendam, waar het voetbalstadion sinds kort zijn naam draagt, en Frans nodigde PRIVÉ uit voor een bijzonder moment in het leven van zijn dochters… Collega YVONNE HOEBE vertelt u er vanaf pagina 36 veel meer over.

Dramatisch is het verhaal van acteur FERRI SOMOGYI. Hij en vriendin PETRA SMITS zouden nu de ouders hebben moeten zijn van hun eerste kindje. Helaas liep dat allemaal anders, en aangedaan vertelt hij zijn verhaal.

VOLGENDE WEEK IN PRIVÉ natuurlijk volop aandacht voor de eerste, échte, nieuwe Koningsdag in Dordrecht. De mooiste foto’s van de hele dag vindt u op woensdag natuurlijk weer in uw favoriete weekblad!

Weekblad Privé is waar ook ter wereld te downloaden via de Privé-app voor de iPad.