Nieuws/Entertainment
831602
Entertainment

Ben Affeck: spijt van verbergen voorouder

Het spijt Ben Affleck dat hij heeft geprobeerd te verbergen dat één van zijn voorouders een slavenhouder was.

Dat heeft de acteur verklaard op Facebook.

Ben werd gevolgd door het Amerikaanse televisieprogramma Finding Your Roots van PBS, toen werd ontdekt dat zijn voorouder slaven had. Affleck geeft toe dat hij dit liever niet terug zag in de uitzending. "Ik schaamde me. Ik vond het hele idee naar."

Uit een online verschenen e-mailuitwisseling bleek vorige week dat Affleck zijn best heeft gedaan uitvoerend producent Henry Gates Jr. over te halen dit aspect van zijn verleden uit het programma te houden. Uiteindelijk is het inderdaad niet op televisie gekomen. De Gone Girl-ster legt uit: "Het is belangrijk te onthouden dat dit geen nieuwsprogramma is. Finding Your Roots is een programma waarbij je vrijwillig veel informatie over je familie geeft."

Inmiddels heeft Ben er spijt van dat hij zijn voorouder geheim wilde houden. "We verdienen geen waardering of afkeuring voor onze voorouders." De acteur sluit af: "Hoewel ik het niet leuk vind dat die man een voorouder is, ben ik blij dat er wordt gepraat over dit aspect van onze geschiedenis." Ondertussen heeft PBS besloten de redactionele overwegingen intern te onderzoeken.