Nieuws/Entertainment
832133
Entertainment

Fons de Poel was 'het gezicht van Brandpunt'

Fons de Poel (1955) heeft een lange staat van dienst bij de KRO, als verslaggever, programmamaker en presentator. Maandag maakte de KRO-NCRV bekend dat De Poel stopt als presentator bij Brandpunt. Vorige week vergaloppeerde hij zich in de uitzending met een uitspraak over GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver. Op de website van de KRO wordt hij 'vanaf januari 2015 hét gezicht van Brandpunt' genoemd.

Via regionale media in het oosten van het land kwam De Poel terecht bij de KRO, waar hij in 1982 begon als verslaggever. Hij maakte ook veel reportages in het buitenland. Begin jaren negentig werd hij er eindredacteur en presentator. De Poel was er onder meer verslaggever en ooit hoofdredacteur bij Brandpunt, maar ook van actualiteitenrubriek Netwerk.

Ook is De Poel initiatiefnemer van het onderzoeksprogramma KRO Reporter. Verder zijn afleveringen van KRO Profiel van zijn hand en maakt hij programma's zoals Het Gevoel van de Vierdaagse.

Fons de Poel heeft een eigen productiebedrijf. Bovendien is hij in te huren als dagvoorzitter, spreker of discussieleider op symposia en congressen.