Nieuws/Entertainment
832256
Entertainment

Emile Ratelband beantwoordt 2000 mailtjes

Emile Ratelband heeft de afgelopen dagen vele steunbetuigingen gekregen. Hij ontving zeker 2000 mailtjes, en beantwoordde ze naar eigen zeggen allemaal.

"Ook van onbekende personen die iets dergelijks meemaakten. Een vrouw wier man net zelfmoord heeft gepleegd. Wat stelt mijn verdriet dan voor, denk ik dan", vertelt de rouwende Emile (66) aan het AD.

Zijn vriendin Gitta is zaterdag begraven in Den Bosch. Een al langer geplande familiereünie ging zondag gewoon door, op aandringen van Emile zelf. De dag werkte volgens hem juist louterend.

Over het overlijden van zijn vriendin: "Wie intens leeft, maakt intense dingen mee. Het klinkt vreemd, maar in die zin roep je dit dus ook over jezelf af. Ik geloof absoluut in een hogere macht en ga ook geregeld naar een spiritueel leider. Ik weet zeker dat hij me straks precies hetzelfde zegt," aldus de positiviteitsgoeroe.

Emile is overigens niet van plan alles op een lager pitje te zetten. "Zeker niet! Juist nu ben ik extra gedreven." Hij laat weten te werken aan een nieuw boek, dat hij zal opdragen aan Gitta.