Nieuws/Entertainment
832279
Entertainment

'Is dít wat we willen?'

Josje Huisman gooide twijfels toekomst K3 'op tafel'

Josje Huisman geeft toe dat zíj de eerste van de drie dames was die hardop twijfelde aan de toekomst van K3 in de huidige bezetting. 

Toen de groep in maart tijdens een persconferentie bekendmaakte dat het huidige K3 stopt, kreeg Josje van haar fans de wind van voren. Zij zou, onder invloed van haar vriend, de Belgische acteur Kevin Janssens, de kwade genius zijn die de favoriete groep van menig kleuter opblies.

Aan Nina, de bijlage van de Belgische krant Het Laatste Nieuws, legt ze uit dat zij inderdaad degene is van de drie die als eerste hardop haar twijfels uitsprak over de toekomst van de groep, maar dat zij niet de enige is geweest die uiteindelijk een streep trok onder de huidige bezetting van K3.

Traantjes

"Op een bepaald moment werd, tijdens een gesprek rond planning gevraagd om ons opnieuw voor een lange periode te engageren", legt Josje uit. "Het klopt dat ik gewoon de vraag op tafel heb gegooid: is dat wat we willen? Zijn er niet nog andere dingen die we willen doen? We hebben er uren, dagen, weken over verder gepraat en zijn samen tot deze oplossing gekomen, waar iedereen blij mee is."

Maar, hoe blij de dames ook zijn met de uiteindelijke beslissing, toch vond Josje het lastig om het hun fans te moeten vertellen. De opluchting was na de persconferentie dan ook groot. "De persconferentie zelf was gigantisch emotioneel. Ik was te nerveus om te huilen, maar dat betekent niet dat het me niets doet. Ik heb ook heus wel traantjes gelaten, maar ik kan makkelijk een knop omzetten en verder gaan." Ze kijkt dan ook uit naar haar toekomst zonder haar twee collega's en vindt het allemaal maar wat spannend.

De groep gaat door met drie nieuwe leden, van wie de naam niet per se met een 'K' hoeft te beginnen. De zoektocht naar de nieuwe K3 is dit jaar nog te zien op het Vlaamse VTM en het Nederlandse SBS 6. Op zondag 17 april 2016 geven Josje, Karen en Kristel in Hassel hun afscheidsconcert.