Nieuws/Entertainment
832288
Entertainment

Opa Beelen gedwongen achter de geraniums

Giel Beelen schopt grootvader de laan uit

Het zal de trouwe luisteraar van Radio 3FM niet ontgaan zijn. Van de een op de andere dag ontbreekt het weerpraatje van opa Beelen. De 90-jarige Guus uit Hummelo is diep teleurgesteld in zijn kleinzoon. Zal hij op late leeftijd alsnog  gedwongen worden om achter de geraniums te gaan zitten?!

Opa Beelen presenteerde tot vorige week tien jaar lang elke maandag, woensdag en vrijdag om half acht en half negen zijn weerbericht op Radio 3FM. Van zijn bekende uitspraken als "Wie bij tegenwind zijn land bemest, draagt aan het einde van de dag een bruin vest" werden zelfs drie boekjes gebundeld. Luisteraars bleven vaak nog even in de auto zitten, terwijl de plaats van bestemming al was bereikt, om te wachten op de dagelijkse weerspreuk van opa Beelen.

Na het vertrek van boezemvrienden Gerard Ekdom, die nu Giels directe concurrent wordt op het florerende Radio 2 en Coen & Sander, die naar Radio 538 zijn vertrokken is zijn kleinzoon volgens opa Beelen de weg kwijt.

"Hij is nu de oudste dj van 3FM en vindt kennelijk dat ineens alles anders moet. Giel heeft zijn meest populaire rubrieken, Begin de dag met een dansje en Opa Beelen zonder enige vooraankondiging  de nek om gedraaid en wil zich nog meer profileren als 'nieuwe muziekgoeroe'."

Niet alleen Giel lijkt in de war, opa heeft er ook moeite mee. "Edwin Evers zei afgelopen week nog in jullie krant dat het geheim van succes is dat je moet blijven doen wat je doet. Waarom wijkt Giel af van deze wijze raad?  Ik ben bang dat mijn kleinzoon graag een muziekprogramma wil maken dat hij vooral zelf leuk vindt. Kennelijk vindt hij zijn eigen plezier belangrijker dan voldoen aan de eisen van zijn luisteraars."

Eerlijk is eerlijk, opa ligt zelf ook een beetje dwars. Giel wilde hem nog wel in zijn programma, maar niet meer als weerman. Als we de radioman confronteren met de klaagzang van zijn grootvader reageert hij vrij offensief. "Ik vind het allemaal vrij voorbarig om te stellen dat ik hem aan de kant heb gezet. Ik ga hem meteen bellen en meer wil ik er niet over zeggen."

Opa Beelen lijkt vooralsnog  stellig in zijn besluit om niet meer op te treden in de shows van zijn kleinzoon. "Ik mag volgens Giel nog wel  op komen draven om iets te zeggen over bijvoorbeeld de Nationale Brillendag. Ik ben weerman!  Alsof je Helga van Leur voortaan All You Need Is Love laat presenteren."

Giel lijkt echter vastberaden in zijn keuze. Opa's grootste angst om weg te kwijnen achter de geraniums lijkt werkelijkheid te worden.