Nieuws/Entertainment
833615762
Entertainment

Vader Dolly Parton maakte stiekem haar standbeeld schoon

Dolly Parton

Dolly Parton

Terwijl de lobby voor een standbeeld van Dolly Parton in Nashville in volle gang is, deelde de zangeres maandag een aandoenlijk verhaal over een beeldhouwwerk dat al sinds eind jaren 80 in haar geboorteplaats Sevierville staat.

Dolly Parton

Dolly Parton

„Ik weet nog dat ik zo trots was dat ik een standbeeld kreeg”, herinnert Dolly zich in de nieuwe podcast van Apple, Time to Walk. „Een beeld van mij, voor de rechtbank! Dat is meestal alleen bestemd voor presidenten en mensen die echt grote dingen hebben gedaan.”

Haar vader reageerde echter nogal nuchter op het nieuws. „Papa zei: voor je fans ben je misschien een idool, maar voor de duiven daar ben je niet meer dan nog een plek om op te poepen”, vertelt de 75-jarige schaterend.

Toch was Robert Parton, die in 2000 overleed, stiekem maar wat trots op het standbeeld, zo ontdekte Dolly later. „Ik kwam er toen achter dat hij er vaak ’s nachts in zijn pick-up met een emmer sop naartoe reed om het schoon te maken. Dat raakte me zo. Ik hield van mijn vader en ik wilde altijd dat hij trots was. Dat was ik ook op hem.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop