Nieuws/Entertainment
833717853
Entertainment

’Harry was drijvende kracht achter Megxit’

Prins Harry heeft naar verluidt een hekel aan de door de Britse media bedacht term ’megxit’. Niet zijn vrouw Meghan maar hij was de drijvende kracht achter de beslissing om een stap terug te zetten binnen de koninklijke familie. Dat schrijft althans The Sun op basis van het boek Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family, dat in augustus verschijnt.

„Harry ergert zich aan het woord ’megxit’. Het geeft de indruk dat de beslissing om een stap terug te doen van Meghan kwam”, zegt een bron tegen The Sun. „Harry heeft die beslissing genomen en het boek zal duidelijk maken waarom het moest gebeuren.” Eerder zeiden insiders van het paleis in de Britse pers dat het Meghan geweest zou zijn die had aangedrongen op het terugtreden.

De hertog en hertogin van Sussex gaven begin dit jaar aan minder werk te willen doen voor de Britse koninklijke familie. Het stel is inmiddels verhuisd naar Los Angeles, in de hoop daar rustiger te kunnen leven. Al lijkt dat achteraf een misrekening, nu blijkt dat paparazzi daar zelfs al met drones foto’s van hun privéleven maken.

Wat het boek Finding Freedom nog meer zal onthullen, daar kijken mensen in de kringen van de Queen met enige bezorgdheid naar uit.