Nieuws/Entertainment
834438
Entertainment

'Huis afperser De Mol weer te koop'

Dirk M., de man uit Zeist die John en Linda de Mol lange tijd afperste, heeft zijn luxe penthouse aan de Stalhouderij Zeist toch weer in de verkoop gezet, maar niet voor jan en alleman.

Het huis stond eerder voor 625.000 euro te koop op huizenssite Funda. M. kocht het penthouse in 2001 zonder hypotheek en betaalde er bijna een half miljoen voor. Door alles wat er rond hem speelt haalde hij het pand vorig jaar weer uit de verkoop.

Bekendeburen.nl weet te melden dat het penthouse nu weer beschikbaar is. Maar, om pottenkijkers te vermijden staat het huis niet op verkoopsites en is het alleen beschikbaar ter bezichting voor mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in het huis en niet in de man die er jaren woonde.

Overigens is de vraagprijs nog hetzelfde en voor dat geld krijgt de koper een huis met een woonoppervlakte van 160 vierkante meter, met vier kamers en twee parkeerplaatsen onder het complex.

M. werd 3 december opgepakt en zit sindsdien in de cel. Hij perste de familie De Mol lange tijd af door het sturen van dreigbrieven. Eerder onthulde De Telegraaf dat hij niet alleen de gezinsleden van mediatycoons John en Linda dreigde iets aan te doen, maar ook hun managers en vriendinnen.

Op 19 mei wordt er opnieuw gekeken of hij in voorarrest moet blijven. Op 18 juni staat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak gepland.