Nieuws/Entertainment
834484
Entertainment

Youp van 't Hek herkent koningin niet

Youp van 't Hek heeft woensdag de Belgische koningin Mathilde ten dans gevraagd. Hij botste tegen 'de stijve vrouw in het rood' op, maar herkende haar niet.

Youp stormde een chique eettent binnen, waar de koningin aanwezig was. Dat vertelt hij in zijn column in NRC. "Ik keek niet uit, maar zij ook niet. Ik kegelde haar bijna omver en kon haar nog net bij haar middel pakken. Daardoor bleven we prachtig in balans. Ze rook lekker. Vooral duur. Toen ik haar losliet zag ik dat ze een zogenaamde brace om haar knie had. Ik voelde me schuldig en bood geschrokken mijn excuses aan".

De cabaretier vroeg wat er met haar knie gebeurd was. "'Het is niks', zei ze in krampachtig Vlaams en hinkepinkte zich uit de voeten. Ik keek haar een beetje beledigd na omdat ik vond dat ze nogal uit de hoogte deed."

Een vriend vroeg Youp of hij wel had gezien met wie hij zojuist had gesproken. Hij keek na nogmaals zijn excuses te hebben aangeboden richting de tafel waar de 'beetje stijve dame' zat met haar gezelschap. "Ik keek om en schoot bulderend in de lach. Ze zat aan een ronde tafel met vier zwijgende, stijf geklede kakkinderen en een doodstille meneer, in wie ik onmiddellijk koning Flip van België herkende."