Nieuws/Entertainment
835222
Entertainment

Frances Cobain vindt Nirvana maar niks

De dochter van Nirvana-frontman Kurt Cobain vindt de muziek van haar overleden vader niks. Ook neemt Frances Bean Cobain geen blad voor de mond als het over haar vader gaat.

Frances Bean Cobain, de dochter van Kurt Cobain en Courtney Love, houdt niet van de muziek die haar vader maakte. "De grungescene trekt me niet zo. Ik heb meer met Mercury Rev, Oasis en Brian Jonestown Massacre."

Toch zijn er wel wat liedjes van Nirvana die Frances wel bevallen. "Territorial Pissings is een fucking geweldig nummer", vindt ze. "En ik moet altijd huilen als ik Dumb hoor. Dat is een simpele versie van hoe Kurt zichzelf zag, worstelend met drugsverslavingen en het gevoel dat hij niet geschikt was om de stem van een generatie te zijn."

Ook al is ze bepaald geen Nirvana-fan, toch wordt Frances regelmatig met de muziek van Kurt geconfronteerd. "Op mijn vijftiende realiseerde ik me dat ik niet om hem heen kon. Zelfs als ik in de auto zat en de radio aanzette, hoorde ik mijn vader. Hij is groter dan het leven zelf. En onze cultuur is geobsedeerd door overleden muzikanten."

"We zetten ze graag op een voetstuk", vervolgt Frances. "Zonder die muziek was Kurt gewoon de zoveelste gast was die zijn gezin op de meest verschrikkelijke manier had achtergelaten." Kurt Cobain pleegde in 1994 zelfmoord.