Nieuws/Entertainment
835305
Entertainment

Dankzij haar vijf kinderen

Anouk blaast 40 kaarsjes uit!

Dé rockchick van Nederland, Anouk, mag vandaag veertig kaarsjes uitblazen. Mede dankzij haar vijf kinderen heeft de zangeres deze mijlpaal bereikt.

Anouk Teeuwe werd op 8 april 1975 in Den Haag geboren. Haar vader verliet het gezin toen de Haagse drie jaar was en ze zag hem daarna nauwelijks meer. Haar jeugd was verre van onbezorgd: "Op mijn dertiende had mijn moeder het wel zo'n beetje gehad met me. Ze was niet meer in staat om voor mij te zorgen en heeft die zorg toen maar aan anderen overgelaten. Er volgde een periode van kindertehuizen en pleeggezinnen", vertelde Anouk in een interview met Happinez.

Ze ontdekte dat ze ervan genoot om te zingen en kwam terecht op het conservatorium. Daar werd Anouk vanaf gestuurd doordat de theorie haar tegenstond, maar het heeft in de praktijk goed uitgepakt. Ze verpletterde in 1997 heel Nederland met Nobody's Wife. Haar debuutalbum Together Alone werd vier keer platina en stond 101 weken in de Nederlandse Album Top 100. 

Getrouwd

Anouk is twee keer de bruid geweest, kortstondig van haar voormalig manager Edwin Jansen en van 2004 tot 2008 was zij getrouwd met 'Postmen' Remon Stotijn. Hij schonk Anouk haar eerste drie kinderen: Benjahmin KingsleyElijah Jeremiah en Phoenix Ray. Rapper Unorthodox is de vader van zoon Jesiah Dox en haar jonste telg  Sion Jethro, die zij kreeg ze met basketballer Seraino Dalgliesh, is bijna tien maanden.

Als haar kinderen er niet zouden zijn dan was Anouk "waarschijnlijk gewoon dood geweest", vertelde zij voorafgaand aan haar veertigste verjaardag. Haar drugsverleden werd voltooid verleden tijd. En Anouk is als een leeuw als het om haar kinderen gaat. "Ik ben er altijd, bescherm ze tegen alles."

Ideaalbeeld

Het was niet haar ideaalbeeld van een gezin, vijf kinderen bij drie verschillende vaders - "Qua muziek krijg ik alles voor elkaar, maar in mijn privéleven is eigenlijk gewoon alles misgegaan" - maar het liet Anouk inzien dat soms dingen anders lopen dan je zelf wil, daarom is ze ook niet meer boos op haar ouders. Maar met haar vader, die een nieuw gezin startte en haar bestaan ontkende, is het niet meer goed gekomen. Dat hoeft voor haar ook niet. "Ik ben bijna 40, alsjeblieft, dat is veel te laat", zei ze onlangs in het AD.

De muzikale opmars van de jarige Jet is in al die roerige jaren doorgezet, met als groot hoogtepunt haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2013. Daarmee zette Anouk Nederland weer op de kaart door als eerste in negen jaar de finale van het internationale liedjesfestijn te behalen. Ze werd met Birds uiteindelijk 9de.

Ook heeft Anouk, die graag als vrije vogel door het liefdesleven gaat, het sinds kort weer leuk met een heerschap, basketballer Dominique Schemmekes.

De mama van vijf is, als dé kers op de taart, op haar veertigste vast flink in de watten gelegd door haar kroost. Zoals ze het goed laten opgroeien van haar kinderen zelf noemt: haar belangrijkste carrière. Ze viert haar verjaardag online met een foto van haar jongste zoon: in love with my son. #beautifulSion