Nieuws/Entertainment
835426
Entertainment

Trijntje zingt volgende week met concurrentie

Trijntje Oosterhuis staat volgende week oog in oog met meer dan de helft van haar Songfestival-concurrenten tijdens Eurovision in Concert in de Melkweg in Amsterdam.

Tijdens het concert zingen de artiesten van 23 van de in totaal veertig deelnemende landen het liedje waarmee ze volgende maand meedoen aan het Eurovisie Songfestival.

Een aantal favorieten komt ook naar Amsterdam, zoals de Zweedse zanger Mans Zelmerlöw, Guy Sebastian uit Australië en de Azerbeidzjaanse Elnur Huseynov. Ook de groep de Bobbysocks, die met het aanstekelijke La det swinge in 1985 voor de allereerste overwinning voor Noorwegen op het Eurovisie Songfestival zorgde, is van de partij.

Het uitverkochte Eurovision is Concert is volgende week zaterdag. Songfestivalkenner Cornald Maas en tweevoudig deelnemer Edsilia Rombley presenteren de show. Het concert wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden.

Oosterhuis vertegenwoordigt Nederland dit jaar op het Europese liedjesfestijn. Zij treedt met het nummer Walk Along op tijdens de eerste halve finale op 19 mei. Twee dagen later is de tweede halve finale en zaterdag 23 mei is de finale.

Het Eurovisie Songfestival viert dit jaar het zestigjarig bestaan. Vanwege dit jubileum mag Australië eenmalig meedoen, het evenement is daar namelijk razend populair. Overigens, mocht Australië winnen, dan wordt het Songfestival volgend jaar niet daar gehouden.