Nieuws/Entertainment
835918210
Entertainment

Robert DeNiro voor de rechter om creditcardlimiet

Robert DeNiro

Robert DeNiro

Robert DeNiro verkeert naar eigen zeggen in financieel zwaar weer en dat heeft gevolgen voor de creditcardlimiet van zijn ex-vrouw Grace Hightower. Het geschil leidde tot een rechtszaak in New York, waarbij de Oscarwinnaar via Skype verscheen.

Robert DeNiro

Robert DeNiro

De advocaten van Hightower menen dat het onterecht is dat DeNiro zijn ex in plaats van 100.000 dollar per maand sinds de coronacrisis ’maar’ 50.000 dollar te besteden geeft. Ook mogen Grace, en de twee kinderen die ze delen, momenteel niet in het ’upstate New York’ huis verblijven vanwege de pandemie, omdat DeNiro daar zit.

DeNiro’s advocaten hebben een goede verklaring voor het gebeuren: de Nobu restaurants en het Greenwich hotel, waarvan de acteur aandeelhouder is, hebben zwaar verlies geleden de afgelopen maanden. Het zou om een aantal misgelopen miljoenen gaan, waardoor DeNiro genoodzaakt was de creditcardlimiet van zijn ex te halveren.

„Het geld dat hij verdiend heeft met The Irishman is al uitbetaald, dus hij mag blij zijn als hij dit jaar en volgend jaar iets van 2,5 miljoen dollar mag bijschrijven.” Volgens het juridische team van Hightower is dat klinkklare onzin. „Een man wiens vermogen geschat wordt op 500 miljoen dollar en die daar jaarlijks nog eens 30 miljoen bovenop krijgt, zou nu ineens maar 50.000 dollar per maand aan krediet kunnen geven?.”

De rechter stemde ermee in dat 50.000 dollar voor Hightower en de kinderen meer dan genoeg is om van rond te komen. Wel moet DeNiro zijn ex 75.000 dollar extra betalen zodat ze een zomerhuis kan uitzoeken waar ze met de kinderen kan verblijven.