Nieuws/Entertainment
836424684
Entertainment

Partnerschap Nike en Kobe Bryant beëindigd; Vanessa teleurgesteld

Het partnerschap van de overleden basketballer Kobe Bryant en sportmerk Nike wordt niet verlengd. Dat laat Vanessa Bryant weten in haar Instagram Stories. Op 13 april verliep het contract. Ondanks dat media als ESPN en Daily Mail erop koppen dat zij zelf de samenwerking beëindigd heeft, lijkt haar dat toch teleur te stellen.

„Kobe en Nike hebben een paar van de mooiste basketbalschoenen aller tijden ontworpen, die gedragen en aanbeden werden door fans en atleten in allerlei sporten wereldwijd”, schreef ze in haar verklaring.

Ze reageert daarmee op een bericht van ESPN dat de executeurs van de erfenis van Kobe Bryant zelf besloten hebben niet verder te gaan met het partnerschap. Blijkbaar zijn de twee partijen er niet uitgekomen, want uit Vanessas’s bericht blijkt dat de wens er wel was. „Het lijkt gepast dat meer NBA-spelers de schoenen van mijn echtgenoot dragen dan welke andere exclusieve schoen dan ook. Mijn hoop zal altijd zijn dat Kobes fans zijn producten kunnen dragen. Ik zal daarvoor blijven vechten. Ik hoopte op een levenslang partnerschap met Nike dat recht zou doen aan de herdenking van mijn echtgenoot.” Ze merkt daarbij op dat de schoenen van Kobe razendsnel uitverkocht waren. Een bron vertelt aan ESPN dat er verschil van mening was over de beperkte oplage van Kobes producten sinds hij stopte met basketballen en na zijn tragische overlijden. Ook vond Vanessa dat er meer kinderschoenen van de basketballegende beschikbaar moesten komen.

Nike komt zelf met een verklaring waarin ze Kobe Bryant ’belangrijk’ noemen voor hun ’diepe connectie met consumenten’. „Hij pushte ons altijd en maakte alles om hem heen altijd beter. Ondanks het einde van onze contractuele relatie, blijft hij een zeer geliefd lid van de Nike-familie.

Vanessa belooft dat ze er zelf alles aan zal doen om de gedachtenis van Kobe Bryant en hun dochter Gigi te eren. Beiden kwamen om bij een helikoptercrash in januari vorig jaar. Kobe was 41, hun dochter 13. Ook zes vrienden van de familie en de piloot kwamen om.