Nieuws/Entertainment
836452822
Entertainment

Jeangu Macrooy: ’Gek dat het niet is zoals het zou zijn’

Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy

Maandenlang keek Jeangu Macrooy uit naar 16 mei 2020. Maar nu de dag is aangebroken staat de zanger niet op het podium van het Eurovisie Songfestival, maar zit hij gewoon thuis. Hij werd dan ook met dubbele gevoelens wakker, zo vertelde hij zaterdagochtend in het NOS Radio 1 Journaal.

Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy

„Ik stond met een beetje een gek gevoel op eerlijk gezegd. Het is gewoon gek om te weten dat het niet is zoals het zou zijn”, aldus Jeangu, die zaterdagavond eigenlijk in de finale zijn liedje Grow zou zingen. Door de coronacrisis kan het evenement niet doorgaan. De organisatie biedt met Eurovision: Europe Shine a Light echter wel een alternatief.

„Ik ben blij dat er iets is”, zegt Jeangu daarover. „We gaan toch alle landen voorbij zien komen. Ik mag iets zeggen tegen de mensen en we gaan ook nog samen iets zingen.” Hoe het programma er verder precies uit gaat zien, weet ook Jeangu niet. „Ik ben zelf ook heel benieuwd, ik ga ook op de bank kijken.”

„Ik hoop dat er toch nog een beetje songfestivalgevoel is voor alle mensen die kijken. En toch nog een soort verbinding geeft.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo