Nieuws/Entertainment
836580
Entertainment

The Passion maakt de tongen los

The Passion, dit jaar opgevoerd in Enschede, was het onderwerp van gesprek op Twitter. Vooral Dave Roelvink en de oranje overall die Jim de Groot droeg, maakten de tongen los.

Jim, die de rol van Jezus speelde, verscheen tegen het einde van de show geboeid, in een oranje overall én met een zak over zijn hoofd op het podium. De scène deed veel kijkers denken aan de vreselijke beelden van ISIS-terroristen die gijzelaars onthoofden.

Het regende op Twitter van de klachten. Veel Twitter-gebruikers vinden het ongepast dat de EO voor de oranje overalls heeft gekozen. "Heftige keus voor een overall overigens... Ik zou een ander kleurtje hebben gekozen...", twittert Barabra Straathof bijvoorbeeld. Andere kijkers schrijven: "Beetje luguber oranje overall met zwarte zak over t hoofd. Overall verkeerde kleur!" En: "Wow oké, die ISIS-referentie is met die zak over z'n hoofd helemaal compleet. Hoe smakeloos kan je zijn?!"

Ook over Dave (moordenaar Barabbas) werd veel getwitterd. Over hem werden vooral veel grappen gemaakt. "Eindelijk iemand die zich zelf speelt, Dave Roelvink als crimineel", werd er getwitterd. "IS-pakjes, Dave Roelvink. Dries de wonderbaarlijke herrijzenis een bont spektakel." En: "Ik wil niet lullig doen, maar die Dave Roelvink kan toch veel beter meedoen met 40 dagen zonder seks dan met The Passion?"

De EO raakte eerder al bij velen een gevoelige snaar toen bekend werd dat de zoon van Dries Roelvink een rol in The Passion had gescoord. Dave moet namelijk binnenkort voor de rechter verschijnen vanwege de roof uit de villa van de familie Pach en de sekstape die later van hem en Melissa op internet verscheen.