Nieuws/Entertainment
836913
Entertainment

Rechter: ’Estelle moet AAN HET WERK!’

Ruud Gullit geeft zijn scheidingsgeheimen prijs

Ruud Gullit zou sinds deze week tevreden terugkijken op het verloop van zijn echtscheiding van Estelle, een procedure die bij de Amsterdamse rechtbank bijna drie jaar heeft gelopen.

Het was in juni 2012 dat Estelle hem na een huwelijk van twaalf jaar vertelde te willen scheiden. Een van de redenen was de, toen nog, heimelijke liefde voor kickbokskampioen BADR HARI die zij in de maanden daarvoor had opgevat.

Ruud Gullit zag met die mededeling aan de keukentafel zijn derde huwelijk mislukken, en er leek hem meteen al veel aan gelegen dat hij nu niet ook voor een derde keer een groot deel van zijn vermogen aan alimentatie zou verliezen. Zijn eerste huwelijk met Yvon de Vries was voor Ruud nog te verhapstukken omdat in die tijd de miljoenen in Milaan binnenstroomden alsof het lires waren. Voor zijn tweede huwelijk, met Italiaanse Cristina Penza, schijnt de voormalig international, en Europees kampioen van 1988, zelfs nog steeds te moeten bloeden!

Eigenhandig besloot Ruud zijn Estelle te bespioneren op Schiphol, waar zij terug zou komen van een liefdesweekend met Badr. Vergeefs; Estelle landde alleen. Daarna schakelde hij zelfs maar een professionele detective in, die bijhield hoe vaak de tortelduifjes samen optrokken. Een activiteit die kon worden gestaakt toen Badr na het Sensation White-incident met Koen Everink voor een halfjaar achter de tralies verdween. Toen Badr voorlopig op vrije voeten kwam, zou de rechercheur zijn werkzaamheden in opdracht van Gullit hebben hervat. Diens bevindingen zouden een grote rol hebben gespeeld bij de afwikkeling van de scheiding, een proces dat met veel geheimzinnigheid omgeven is omdat niemand van de aanwezigen, althans met naam en toenaam, uit de school klapt over de regeling die de rechter oplegde.

Vanaf het begin af aan was duidelijk dat Ruud en Estelle samen niet tot een minnelijke schikking zouden kunnen komen. Maar drie jaar voor een op zich eenvoudige scheiding – eenvoudig omdat zij in elk geval een lange periode in gemeenschap van goederen waren getrouwd – lijkt wel buitensporig lang. De lengte van de procedure geeft wel aan hoe het voor het hekje af en toe tussen beide partijen moet hebben geknetterd.

Estelle heeft tot dusver niets losgelaten over de afwikkeling. Maar Weekblad Story, dat vaker over van Gullit zélf afkomstige informatie beschikte, meldt deze week dat Estelle haar alimentatie-eisen niet gehonoreerd zag. Ruud, ook al geconfronteerd met hoogoplopende problemen met de fiscus, zou bij de rechter een willig oor hebben gevonden. Die bepaalde dat hij maar een fractie hoeft te betalen van het bedrag waarop Estelles advocaat had ingezet. Volgens informatie die eigenlijk alleen maar van Ruud af kan komen, was een motivering van het vonnis voor Estelle éxtra pijnlijk: de rechtbank zou geen enkele belemmering zien waarom zij niet in staat zou zijn om zélf een inkomen te vergaren.

Hoe zij dat gaat doen is nog niet duidelijk. Zij zou voor een televisiezender onlangs wel een zogenaamde pilot-aflevering van een eigen tv-programma hebben opgenomen. En zij heeft natuurlijk nog de mogelijkheid in hoger beroep te gaan, zodat de echtscheiding van de eeuw ook nog eens de echtscheiding van een eeuw zou kunnen worden.