Entertainment/Gossip
837002189
Gossip

Foodwatch: groentesnoepjes Nicolette van Dam zijn misleidend

Nicolette van Dam

Nicolette van Dam

Nicolette van Dam komt in aanmerking voor een twijfelachtige onderscheiding. De organisatie foodwatch heeft haar groentesnoepjes genomineerd voor het Gouden Windei, voor het ’meest misleidende voedselproduct van het jaar’.

Nicolette van Dam

Nicolette van Dam

Volgens foodwatch zijn de snoepjes misleidend, omdat er evenveel suiker in zit als in sommige andere snoepwaar. Naast de groentesnoepjes zijn ook de kroepoekzakken van Conimex en de Poké Bowl van Knorr genomineerd voor het Gouden Windei.

In een reactie laat Nicolette aan Shownieuws weten dat ze volledig achter haar foodlijn staat en dat ze juist probeert het belang van groenten en fruit naar voren te brengen. „Het valt inderdaad onder de naam ’snoep’, maar ik heb nooit gezegd dat het gezond is, maar wél verantwoordelijker dan traditioneel snoep. Er zitten vezels en natuurlijke suikers uit fruit en groente in.”

Het publiek kan via www.goudenwindei.nl stemmen. In december maakt foodwatch, dat zich inzet voor eerlijk, veilig en gezond eten, de winnaar bekend. Vorig jaar ging het Gouden Windei naar Nutella Cups van Ferrero. Stemmers stoorden zich aan de losse portieverpakkingen.