Nieuws/Entertainment
837853
Entertainment

Harvey Weinstein uit bestuur Weinstein Company gezet

Harvey Weinstein was al ontslagen als CEO en is nu ook uit de raad van bestuur van zijn bedrijf, The Weinstein Company, gestapt. Bob Weinstein en andere bestuursleden stemden dinsdag over zijn vertrek, meldt Variety. Het productiehuis wil zich distantiëren van het schandaal rond de medeoprichter en vindt daarom dat hij moet vertrekken.

De studiobaas en filmproducer is door de raad van bestuur voor een keuze gesteld: of zelf opstappen of eruit worden gezet. Hoewel Weinstein is ontslagen als CEO en bestuurslid is hij nog steeds voor 22 procent eigenaar van het productiehuis dat hij in 2005 samen met zijn broer Bob oprichtte.

Maandag werd bekend dat Weinstein Co. mogelijk het grootste deel van zijn producten en activiteiten gaat verkopen. Door het schandaal zit het bedrijf in grote financiële problemen. De belangrijkste gegadigde zou Colony Capital in Los Angeles zijn.

Weinstein wordt beschuldigd van seksuele intimidatie en het ongewenst lastigvallen van tientallen medewerksters. Hij geldt in Hollywood als een van de meest invloedrijke producenten. Zo produceerde zijn bedrijf succesvolle films zoals The King's Speech, Pulp Fiction en Good Will Hunting.