Nieuws/Entertainment
839709
Entertainment

Nu de BBC de kip met de gouden eieren heeft geslacht...

Geheime gesprekken Top Gear-iconen over toekomst

Nu de BBC de kip met de gouden eieren heeft geslacht door Top Gear-gezicht Jeremy Clarkson te ontslaan, voert hij geheime gesprekken met zijn collega's over een eventuele doorstart samen...

Jeremy, zijn medepresentator James May en de uitvoerend producent van de autoshow Andy Wilman hadden gisteren een stiekem samenzijn on Londen. Ze werden samen, hoe ironisch, in een auto gespot, schrijft de Daily Mail. Richard Hammond, het derde Top gear-icoon, ontbrak omdat hij ergens anders verbleef.

De 'geheime gesprekken' zijn, nu foto's zijn opgedoken, niet zo geheim meer, en ook wat er is besproken ligt deels op straat. Het illustere trio zou overwegen samen naar een andere omroep te gaan om een nieuwe autoshow te maken.

Vrijwillig meeslepen

Clarkson werd deze week op straat gezet door de BBC, en de rest laat zich naar verluidt vrijwillig meeslepen in zijn val. May, Hammond en de producent hebben volgens Britse media al kenbaar gemaakt dat ze geen enkele afevering van Top Gear meer wensen te maken zonder het enfant terrible van de show.

De BBC heeft aangekondigd in 2016 met nieuwe afleveringen van Top Gear te komen. De contracten van Hammond en May zouden worden vernieuwd, maar dat werd uitgesteld toen er een onderzoek werd gestart naar het incident waarbij Clarkson een medewerker zou hebben gemept.

De kans is groot dat de omroep niet op zoek moet naar een, maar naar drie nieuwe gezichten voor 's wereld populairste autoshow...

Eerder liet James May weten te twijfelen aan een toekomst op tv, hij hintte erop dat hij wellicht helemaal zou stoppen om bijvoorbeeld leraar te worden.