Nieuws/Entertainment
839821
Entertainment

Voetballer raakt kapitale droomvilla aan de straatstenen niet kwijt

Zlatan Ibrahimović kan fluiten naar miljoenen

Zlatan Ibrahimović stak miljoenen in zijn droomvilla in het Zweedse Malmö. Voor de voetballer is het inmiddels een financiële catastrofe aan het worden.

Zlatan, die sinds 2012 in Parijs voetbalt bij de club Paris Saint Germain (PSG), heeft daar een appartement in het zestiende arrondissement, ook wel de meest luxueuze wijk van de stad genoemd. Daar woont de sportman met zijn geliefde Helena Seger en zonen Vincent en Maximilian.

De Zweed zette zijn voormalige droomvilla in zijn geboorteplaats Malmö te koop, maar zonder resultaat. De 33-jarige voetballer zou voor het optrekje minimaal 3,2 miljoen euro willen hebben, schrijft Hollywoodhuizen.nl (foto's).Zlatan en zijn vriendin kochten de villa in 2007. De voormalig spits van Ajax, Inter, Juventus en Barcelona liep er samen met  Helena langs, klopte spontaan op de deur en zei tegen de toenmalige eigenaar: "Wij zijn hier omdat jullie in ons huis wonen. Ik ga dit huis kopen en jullie ook blij maken."

Ibrahimovic deed een bod van 2,3 miljoen euro en mocht zich eigenaar noemen. De renovatie van het oorspronkelijke roze huis kostte nog eens 2,1 miljoen euro. 

De advertentie voor de 13-kamers tellende villa leert dat het huis, vlakbij het strand, een vloeroppervlak van 442 vierkante meter heeft. Zlatan bezit ook nog onroerend goed in New York, Milaan, Miami en Stockholm.

Dat de villa van Zlatan nu twee jaar te koop staat is volgens makelaars in Malmö omdat de vraagprijs van 3,2 miljoen euro veel te hoog zou zijn. Vergelijkbare objecten in de buurt staan te koop van 2 tot 2,5 miljoen.