Nieuws/Entertainment
843537
Entertainment

BZV: Boeren tortelen op citytrip

Tijdens de citytrip waren de boeren en hun vrouwen helemaal op elkaar aangewezen. En dat beviel ze uitstekend, in één geval werd er zelfs al gesproken over gezinsuitbreiding...

Boerin Bertie, die tot nu toe tamelijk stug overkwam, liet haar gevoelens voor Esther de vrije loop tijdens hun citytrip naar Berlijn. Midden in de hotelkamer stond een enorm bed en daar moest Esther, die voor de eerste keer een relatie met een vrouw heeft, wel éven van slikken... "Dan zie je zo'n groot bed staan en dan denk je wel: oeh, dat is wel even een dingetje."

Maar de volgende ochtend blijkt dat wat er ook gebeurd is de avond ervoor, min of meer goed bevallen is. "Jij snurkt", zegt Esther lachend tegen Bertie. "Ja jij ook!" Maar, tot nu toe vinden ze dat allebei maar wát schattig. En wat Bertie betreft blijft dat ook zo. "Ik ben wel blij dat jij er bent." "Jij bent mijn vrouw", verklaart Esther. "En jij die van mij", glimt Bertie. "We zijn van elkaar."

Hartenkaars

Voor Theo en Nancy was hun stedentrip naar Oslo hét moment van de waarheid. Nancy steekt haar twijfels over Theo niet onder stoelen of banken. "Ik vond je tijdens de dates zo anders dan tijdens de logeerweek. Ik vond dat je je zo passief opstelde. Ik wil wel iemand die me tegenspreekt." Laat dat nou niet bepaald Theo's sterkste punt zijn. "We praten wel veel, maar we begrijpen elkaar niet helemaal", zegt hij eerlijk als Nancy niet in de buurt is.

Maar, als één en ander is uitgesproken lijkt er toch een vonk zichtbaar. "Ik heb van Oslo genoten maar ook van jou", zegt Theo tegen haar. "Ik heb het gevoel dat het allemaal heel vertrouwd was, alsof we elkaar al drie jaar kennen. Er is teveel tussen ons om er nu mee te stoppen", vindt Nancy. "Goed plan", glimlacht Theo.

Tijdens de speeddate gaf Nancy hem de helft van een hartenkaars met de bedoeling de twee stukken samen te voegen en aan te steken als de vonk echt zou overslaan. Wat Nancy betreft was het tijd om de kaars aan te steken, tot vreugde van Theo. 

ADHD

Hetty en Geert vertrokken naar Lanzarote. Geert overspoelde zijn vrouw met liefde en aandacht, maar dat mocht ook wel een tandje minder van Hetty. "Hij is heel onzeker over zichzelf. Hij wil het graag goed doen, en denkt : als ik je vastpak raak ik je niet kwijt, maar dat hoeft niet." Geert is bang dat zijn ADHD roet in het eten gooit. "Ik heb misschien wel vier keer ADHD terwijl anderen het maar één keer hebben. Niemand kan dat begrijpen als ze dat zelf niet hebben en ik begrijp dat dat best wel moeilijk is voor een vrouw."

Engeltje

Tom en Rimke vertrokken naar Dubrovnik. In de kerk steekt Rimke een kaarsje aan voor haar overleden moeder. Volgens Rimke heeft haar moeder haar en Tom samengebracht. "Ik denk dat mijn moeder met me meekijkt, dat ik hier zit met Tom heb ik aan haar te danken. Ik denk wel dat ik een engeltje op mijn schouder heb die met me meegaat. Dat ik die brief heb geschreven en op de post heb gedaan, heb ik niet zelf gedaan. Ik ben mijn moeder eeuwig dankbaar als het zo heeft moeten wezen."

Tom is wel verliefd, zegt hij, maar nog niet hoteldebotel. "Het moet nog wel een beetje meer worden van mezelf. Verliefd worden komt bij mij niet in één dag, het moet van mij nog een beetje groeien." Maar hij heeft er het volste vertrouwen in dat dat wel snor zit. "Ik stap er megaserieus in", zegt hij tegen Rimke. "Het is niet voor effies. Ik vind dit echt heel bijzonder." Dat is Rimke roerend met hem eens. "Van mijn kant ook."

Babynamen

Tussen Jan en Rianne is het allang dik aan. Sterker nog, de babynamen vliegen over de Dublinse tafel... "Ik ben dol op die jongen. Ik laat hem niet meer gaan nu", zegt Rianne stralend. Ze denkt dat het boerenleven ideaal is voor kinderen. "Dan doe ik de administratie ofzo, dan kan je die kinderen er makkelijk bij hebben", filosofeert ze hardop. "Wanneer beginnen we?", vraagt Jan enthousiast. "Nee, eerst trouwen!", zegt Rianne streng.