Nieuws/Entertainment
843559
Entertainment

Herman van Veen viert jubileum

FOTO'S - Herman van Veen vierde zaterdag zijn zeventigste verjaardag én zijn gouden artiestenjubileum.

Zijn vrouw Gaëtane Bouchez en zijn dochters Babette en Anne van Veen vergezelden de jubilaris op zijn feestje na afloop van zijn voorstelling Kersvers in het Rotterdamse Luxor Theater.

Het is precies vijftig jaar geleden dat de podiumkunstenaar met zijn soloprogramma Harlekijn zijn entree maakte in de theater- en muziekwereld. Dichteres en toneelschrijfster Judith Herzberg nam het eerste exemplaar in ontvangst van het boek 'Herinnerde dagen', een biografie van Herman van Veen waarin hij terugkijkt "op zijn leven, zijn succes en zijn falen''. Na de voorstelling sneed Herman een gigantische verjaardagstaart aan. Dochter Babette schreef op Twitter: "Bedankt voor de felicitaties. Sexy 70. Net als Harrison Ford, mooi man."

Woensdag gaat de theatermaker naar de Arenbergschouwburg in Antwerpen voor de verjaardagsvoorstelling 'Herman van Veen 70'. Dan wordt een boek gepresenteerd van de Vlaamse fotograaf Herman Selleslags, die de carrière van de artiest in foto's vastlegde. Ook toneelschrijver Emile Schra schreef een boek over Herman van Veen. Hij bracht zijn werk volledig in kaart, "met alle hoogte- en dieptepunten''.

Van Herman van Veen verschenen tot op heden 178 cd's, 25 dvd's en zeventig boeken. Bekende liedjes van hem zijn Opzij, Anne en Hilversum III.