Nieuws/Entertainment
843577
Entertainment

Storingen plagen WNL

Technische problemen achtervolgen deze week Omroep WNL. De live uitzending van WNL Op Zondag viel in het water door een storing bij KPN.

Afgelopen maandag kwam de ochtendshow Vandaag de Dag (ook van WNL) te vervallen door een menselijke fout in de regieruimte van het facilitaire bedrijf United.

Volgens WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes hebben de incidenten niets met elkaar te maken. ,,Dit is wel het aller-slechtste toeval dat je kunt treffen. Eerst die fout op maandag en nu was er een breuk in de verbinding van de studio in Amsterdam naar Hilversum, die KPN helaas niet op tijd heeft kunnen herstellen.”

WNL Op Zondag, met onder anderen Sybrand Buma (CDA) en zanger Lee Towers, werd vervolgens opgenomen en is vanavond om 23.10 uur te zien NPO 1. Huisjes: ,,Ik ben heel blij dat de NPO zo snel dit tijdslot voor ons heeft kunnen regelen – grote dank aan netmanager Marcel Peek.”

Volgens de planning zou zondagavond eigenlijk De Kwis van Paul de Leeuw worden herhaald. Op het oorspronkelijk uitzendmoment van WNL Op Zondag was nu een gesprek te zien met de vrijdag overleden filosoof René Gude.