Nieuws/Entertainment
844351829
Entertainment

Carice reageert met GoT-grapje op nominatie

Carice van Houten, die kans maakt op een Emmy voor haar rol als Melisandre in Game Of Thrones heeft via Twitter gereageerd op haar nominatie. „The summer is hot and full of surprises !! Very honoured !!”, schrijft de Nederlandse.

Carice speelt de ’rode priesteres’ Melisandre, die de ’Lord of Light’, een soort god van vuur, dient. Ze beschikt over magische krachten en kan in de toekomst kijken. Haar voorspelling voor de toekomst is in de serie „the night is dark and full of terrors” en wordt vaak door haar herhaald. Voor Carice is nu de zomer heet en vol verrassingen.

Carice speelt Melisandre al sinds het tweede seizoen van de hitserie, maar is toch genomineerd in de gastrol categorie. Haar concurrenten, die ook meedingen naar de Emmy voor beste gastrol in een dramaserie, zijn Jessica Lange (American Horror Story: Apocalypse), Cicely Tyson (How To Get Away With Murder), Laverne Cox (Orange Is The New Black), Cherry Jones (The Handmaid’s Tale) en Phylicia Rashad (This Is Us).

De Television Academy onthulde dinsdag de nominaties voor de Primetime Emmy’s, de belangrijkste televisieprijzen van Amerika. Na afloop kondigde de organisatie ook de genomineerden aan voor de Creative Arts Emmy Awards, waar de categorie van Carice onderdeel van is. Die prijzen worden een week voor het grote Emmy-gala op 22 september uitgereikt.