Nieuws/Entertainment
844487
Entertainment

Jeremy Clarkson: 'Het waait wel over'

Jeremy Clarkson maakt zich geen enkele zorgen over zijn toekomst bij het populaire BBC-programma Top Gear.

Jeremy (54) is door zijn werkgever geschorst omdat hij tijdens opnames van zijn programma het aan de stok kreeg met een producer. "Hij kreeg knallende ruzie met een van de mannelijke producers. Hij stompte hem in het gezicht", onthult een bron in The Sun. "Iedereen was in shock."

De presentator heeft aan de krant laten weten zich niet druk te maken over zijn schorsing. "Ik drink nu een lekker koud biertje en ik wacht tot dit weer overwaait." Ook zijn dochter reageert laconiek. Op Twitter schrijft ze: "Oh god. BBC, neem hem alsjeblieft terug. Hij is nu aan het koken."

Ondertussen vragen Britse kranten zich af of het besluit van de BBC invloed heeft op Jeremy's toekomst bij Top Gear. "Het is nu nog erg vroeg om er wat over te zeggen, maar het feit dat alleen hij is geschorst, zegt al heel veel."

Steun

Zo'n 200.000 fans van Jeremy zijn op change.org een petitie gestart om hun idool weer op tv te krijgen. Op de sociale media gebruiken Top Gear-kijkers de hashtag #BringBackClarkson om hun ongenoegen te uiten over de schorsing.

Een collega: "Jeremy is ontzettend waardevol voor de BBC. Hij is het gezicht van Top Gear en dat programma verdient meer geld dan elk ander programma bij de omroep."

Jeremy presenteerde zijn eerste Top Gear in 1988. Zijn puberale gedrag is een van zijn voornaamste handelsmerken in het tv-programma, maar bracht hem eerder in problemen met zijn werkgever. Zo lag hij meerdere keren onder vuur vanwege woordgrappen met een racistisch tintje.