Entertainment/Gossip
846549731
Gossip

Rechtbank: Videoland hoeft Ratelband-docu niet aan te passen

Emile Ratelband

Emile Ratelband

Videoland en producent FCCE hoeven de driedelige serie Op hete kolen over het leven van Emile Ratelband niet aan te passen. Dat heeft de rechtbank Amsterdam maandag laten weten. Ratelband had een kort geding aangespannen tegen de makers.

Emile Ratelband

Emile Ratelband

Ratelband was niet tevreden met het beeld dat de serie van hem schetste. Hij had hierover echter heldere afspraken gemaakt met de makers. „De documentaire is niet in strijd met daarover gemaakte afspraken en levert ook geen volstrekt vertekend beeld op”, aldus de rechtbank in een schriftelijke uitspraak. „De documentaire hoeft dan ook niet te worden aangepast.”

De makers volgden Ratelband tijdens zijn voorbereidingen voor zijn emigratie naar Thailand met zijn twaalfjarige zoon Emilio. Ondertussen probeert regisseur Roy Dames te duiden wie Emile Ratelband nou écht is. Volgens de positiviteitsgoeroe zou Dames hier niet in geslaagd zijn. Hij had het team echter carte blanche gegeven om alles te draaien dat zij meemaakten in de maanden dat zij met hem meeliepen.