Nieuws/Entertainment
847305
Entertainment

'Captain Jerk' verdedigt afwezigheid bij uitvaart Spock

Star Trek-acteur Leonard Nimoy, Spock, is zondag naar zijn laatste rustplaats gebracht. Zonder de man die onlosmakelijk met hem was verbonden: Captain Kirk (William Shatner). Die verdedigt zijn afwezigheid nu, na een storm van kritiek.

Na het nieuws dat Spock was overleden, afgelopen vrijdag, uitte Captain Kirk zijn verdriet: "Ik hield van hem alsof hij mijn broer was. We zullen zijn humor, zijn talent en zijn liefde missen."

Om vervolgens niet aanwezig te zijn bij de uitvaart van zijn collega, met wie hij decennialang schitterde in diverse programma's met als hoogtepunt Star Trek. "Leonards uitvaart is morgen, en ik red het niet op tijd terug te zijn", was Shatners boodschap. Hij stuurde zijn dochters naar de dienst.

De acteur, ook bekend van zijn rol als Danny Crane in de advocatenserie Boston Legal, werd op Twitter met de grond gelijkgemaakt. Wat hem in Amerikaanse media de bijnaam 'Captain Jerk' opleverde.

Shatner had een liefdadigheidsevenement dat al maanden vaststond, was zijn verklaring. "Wat is er nu belangrijker?", luidde een van de commentaren op internet. "Alsof de organisator het niet zou begrijpen." De acteur reageerde: "Ik voelde mij verschrikkelijk maar wilde mijn afspraak nakomen.Er is een hoop geld opgehaald."

'Captain Jerk' had, zo werd gesuggereerd in de VS, vanuit Florida best op tijd in Los Angeles kunnen zijn voor het afscheid. Beam me up, zoals zijn wereldberoemde uitspraak in Star Trek luidt, is nu wel toepasselijk...

Shatner nam op Twitter wel uitgebreid de tijd om herinneringen op te halen aan zijn overleden collega en vriend.

@UtleyLuke: was #LeonardNimoy anything like Spock in real life?” He was serious, practical but unlike Spock very warm and loving — William Shatner (@WilliamShatner) 1 maart 2015

@AZGrobie: Is it true he disliked being called Len & other nicknames? #LeonardNimoy” I called him Lenny in private he never said anything, — William Shatner (@WilliamShatner) 1 maart 2015