Entertainment/Royals
847552040
Royals

Catherine: ’De Queen keek op ons neer’

Nadat koningin Elizabeth op donderdag 8 september overlijdt, verschijnen er meerdere regenbogen in de lucht boven Balmoral Castle, de plek waar de Queen is overleden. Voor prins William en Catherine was dit een veelbetekenend moment.

Prins William en Catherine nemen tijdens een bijeenkomst donderdag de tijd om alle vrijwilligers en werknemers die een bijdrage hebben geleverd bij de uitvaart en andere herdenkingen rondom het overlijden van koningin Elizabeth te bedanken. William vertelt hierbij dat de aanwezigheid van de Queen kort na haar overlijden nog sterk wordt gevoeld door haar familie. Volgens de prins is er geen twijfel over mogelijk dat dit te maken heeft met de regenbogen die op de dag van haar overlijden in de lucht verschijnen.

„Hoeveel regenbogen verschenen er aan de hemel in Schotland?” vraagt William tijdens de bijeenkomst aan Catherine. Hij voegt eraan toe: „Je ziet hier bijna nooit regenbogen, maar we zagen er vijf.” Zijn vrouw antwoordt hierop: „De koningin keek op ons neer.”

Toeval of niet, maar vlak voordat het overlijden van de koningin bekend wordt gemaakt, verschijnen er twee regenbogen boven Buckingham Palace. De koningin heeft eerder op de middag al haar laatste adem uitgeblazen.