Nieuws/Entertainment
851539
Entertainment

Chelsea Handler stopt met talkshow voor politiek

Chelsea Handler

Chelsea Handler

Chelsea Handler stopt met haar talkshow op Netflix. Dat maakte de comedian gisteren op Facebook bekend. Het huidige tweede seizoen van het praatprogramma is tevens de laatste. Handler gaat nog wel een documentaire maken voor Netflix over de Amerikaanse politiek.

Chelsea Handler

Chelsea Handler

„Zoals zoveel mensen hebben de presidentsverkiezingen, en alles wat er daarna is gebeurd, me wakker geschud”, leest de verklaring van Handler. Ze vertelt zich politiek actiever te willen opstellen in aanloop naar de tussentijdse verkiezingen voor het Amerikaanse Congres in 2018. „Daarom keer ik niet terug met de talkshow Chelsea maar wil ik mijn tijd gebruiken om een betrokken burger te zijn”, schrijft de comedian.

Handler neemt geen blad voor de mond en is op sociale media geregeld kritisch op het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump. Ook in haar talkshow besteedde ze regelmatig aandacht aan de politiek of maatschappelijk gevoelige onderwerpen zoals abortus.

Ze verdwijnt niet voorgoed van het scherm. Voor Netflix gaat ze aan de slag met het maken van een documentaire over de Amerikaanse samenleving en de politiek. „Ik wil in gesprek met mensen met verschillende etnische achtergronden, religies en politieke overtuigingen”, aldus Handler.