Nieuws/Entertainment
852650
Entertainment

Miley Cyrus verrast slachtoffer Las Vegas-schietpartij

Miley Cyrus

Miley Cyrus

Zangeres Miley Cyrus heeft fan en slachtoffer van de Las Vegas-schietpartij Katrina verrast met een persoonlijke video. Het meisje belandde in het ziekenhuis nadat ze tijdens het driedaagse countryfestival Route 91 werd geraakt in haar nek en schouder, meldt ABC 7.

Miley Cyrus

Miley Cyrus

Cyrus hoorde via diverse vrienden het schokkende verhaal van Katrina en besloot iets speciaals voor haar te doen. „Hi Katrina, Miley hier! Ik heb veel over je gehoord, onder anderen dat je een grote fan bent. Ik wilde je even laten weten dat ik veel aan je moet denken. Ik wens je alle goeds, een voorspoedig herstel en positieve vibes. Hopelijk voel je je snel beter en heb je veel vrienden en familie om je heen”, zei de Malibu-zangeres in de videoboodschap.

Het slachtoffer, gehuld in een nekbrace, brak in tranen uit na het horen van Miley’s bericht. Katrina is inmiddels weer herenigd met haar familie en is thuis in California waar ze verder herstelt.

Dodelijke schietpartij

De schietpartij waarbij Katrina gewond raakte vond plaats op 1 oktober, tijdens een optreden van Jason Aldean op festival Route 91. Schutter Stephen Paddock opende aan het eind van de avond (plaatselijke tijd) vanuit het Mandalay Hotel en Casino op de beroemde strip van Las Vegas het vuur op het aanwezige publiek.

Er waren op dat moment duizenden bezoekers aanwezig. De 64-jarige schutter nam het publiek vanuit het hotel onder vuur met automatische wapens. Er vielen 58 doden en bijna vijfhonderd gewonden. Daarmee is het de meest dodelijke schietpartij in de moderne Amerikaanse geschiedenis.