Nieuws/Entertainment
853781852
Entertainment

Elton John doneert 1 miljoen dollar aan Aids Foundation

Elton John

Elton John

De hele wereld is momenteel in de ban van het coronavirus en veel beroemdheden en instanties hebben al gul gedoneerd voor de zorg daarvoor. Zo ook Elton John, maar de Britse superster wil niet alleen deze pandemie de wereld uitkrijgen. In de talkshow van Miley Cyrus op Instagram Live onthulde de zanger dat ook de ’vergeten’ ziekte aids nog veel zorg behoeft.

Elton John

Elton John

„Ik blijf me sterk maken voor de Aids Foundation en wil ervoor zorgen dat tijdens deze wereldwijde pandemie mensen die onder een andere wereldwijde pandemie te lijden hebben, niet worden vergeten”, aldus Sir Elton, die daarom 1 miljoen dollar doneert.

„De achtergestelden, de armen en de mensen die niet vergeten mogen worden helpen, daar staat de organisatie voor. Dat is mijn hoofddoel voor de komende drie maanden, om te zorgen dat die mensen met hiv en aids niet vergeten worden.”

Vorig weekend gaf Elton nog een huiskamerconcert om geld in te zamelen voor twee liefdadigheidsinstellingen die strijden tegen de uitbraak van het coronavirus. Ook andere artiesten als Billie Eilish, Dave Grohl, Mariah Carey en Lizzo deden vanuit huis mee aan dat concert.