Nieuws/Entertainment
855203
Entertainment

Harvard neemt Weinstein zijn prijs af

De Harvard-universiteit heeft Harvey Weinstein een prijs afgenomen die hem in 2014 was toegekend. De bekende Hollywood-producent, die sinds twee weken onder vuur ligt door tientallen claims van seksueel misbruik, kreeg de onderscheiding voor zijn bijdrage aan de Afro-Amerikaanse cultuur.

Het bestuur van deze afdeling stemde er unaniem mee in Weinstein de prijs weer af te nemen, meldt CNN. Andere beroemdheden die de onderscheiding de afgelopen decennia kregen, zijn Steven Spielberg, LL Cool J, Muhammad Ali, Oprah Winfrey en Sonia Sotomayor.

De prijs ging in 2014 naar Weinstein omdat hij veel films heeft geïnitieerd die de geschiedenis van zwarte Amerikanen onder de aandacht brengen. Op zijn cv staan veelgeprezen drama’s als The Butler, Fruitvale Station, 20 Feet from Stardom en Django Unchained van Quentin Tarantino.

Academy

Harvard is niet de eerste instantie die Weinstein onderscheidingen of titels ontneemt. Hij is uit de Academy gegooid, de organisatie die de Oscars uitreikt, de Producers Guild of America heeft hem zijn lidmaatschap ontnomen en grote filmfestivals als Cannes hebben zich van hem gedistantieerd.

Weinstein zelf heeft via zijn woordvoerders alle aantijgingen ontkend.