Nieuws/Entertainment
855722
Entertainment

Meeste Gotham-kansen voor horrorhit Get Out

De lowbudget horrorhit Get Out heeft de meeste nominaties in de wacht gesleept bij de Gotham Awards, prijzen voor de beste ‘independent’ Amerikaanse films van het jaar. De film, over een donkere jongen die op bezoek gaat bij zijn racistische blanke schoonfamilie, maakt kans op beeldjes in de categorieën beste film, regisseur, acteur en scenario. Dat heeft de organisatie van de Gotham Awards donderdag bekendgemaakt.

In de categorie beste acteur neemt hoofdrolspeler Daniel Kaluuya het onder meer op tegen Robert Pattinson, voor zijn vertolking in het misdaaddrama Good Time, en Adam Sandler, voor zijn tragische rol in het familiedrama The Meyerowitz Stories. Good Time draait nu in de Nederlandse bioscopen; The Meyerowitz Stories is vanaf deze maand te zien op Netflix.

Get Out, die voor een appel en een ei werd gemaakt, ontpopte zich dit voorjaar tot een fenomeen in de Amerikaanse en Europese bioscopen. De film bracht in totaal 250 miljoen dollar op, meer dan zestig keer het budget.

Blair Witch

Volgens Forbes is Get Out hiermee de meest succesvolle bioscooptitel ooit is die niet is gebaseerd op eerder gepubliceerd materiaal zoals een bekend boek of een televisieserie. De vorige recordhouder was The Blair Witch Project, die in 1999 in de VS ruim 140 miljoen dollar opleverde.

Get Out kreeg lovende recensies voor de manier waarop regisseur Peele heel knap horror en sociale satire met elkaar weet te mixen. De Gotham Awards worden op 27 november uitgereikt.