Nieuws/Entertainment
856064
Entertainment

Recensenten lyrisch over Thor-film Ragnarok

Recensenten zijn lyrisch over de nieuwe Thor-film Ragnarok, die vanaf volgende week donderdag in de Nederlandse bioscopen draait. De critici mochten vanaf donderdagavond hun commentaren online plaatsen. Het derde deel in de reeks over de Noorse god en zijn broer Loki wordt unaniem geprezen om de humor, het tempo en de aanstekelijke vertolking van hoofdrolspeler Chris Hemsworth.

In Thor: Ragnarok wordt de titelheld gevangen genomen en moet hij als gladiator gaan vechten in de arena van een hysterische dictator (Jeff Goldblum). Ondertussen aast zijn doodgewaande zus (Cate Blanchett) op de troon van Asgard.

„Ragnarok is met afstand de beste van de drie Thor-films”, schrijft het vakblad Variety. „De Nieuw-Zeelandse regisseur Taika Waititi geeft de reeks de broodnodige dosis zelfspot. De makers lijken niets dat Thor overkomt serieus te nemen, en dat werkt.” Ook Entertainment Weekly heeft genoten van de actiekomedie. „Chris Hemsworth is hilarisch, zijn tegenspeelster Tessa Thompson wordt een grote ster. En hoewel het verhaal een zootje is, blijf je lachen”, stelt de recensent.

Geen Shakespeare

Ook Europese recensenten zijn zeer te spreken over de film. „Het Shakespeariaanse overacteren uit het eerste deel is helemaal losgelaten”, aldus het blad Empire. „En de komische timing van Hemsworth die hij leerde met bijrollen in Vacation en Ghostbusters betaalt zich dubbel en dwars uit.”

Verder zijn er in de film belangrijke bijrollen voor Mark Ruffalo, Benedict Cumberbatch, Idris Elba en Anthony Hopkins. Thor: Ragnarok draait vanaf woensdagavond 25 oktober in de Nederlandse bioscopen.