Nieuws/Entertainment
858930
Entertainment

Carice reageert: 'Ik had een slecht gebit'

Carice van Houten heeft gereageerd op de ophef rond haar 'Hollywoodgebit'. Ze vindt de commotie overdreven en is zelf érg blij met haar nieuwe tanden.

"Heel Nederland is met mijn gebit bezig. Er zijn toch ook andere dingen waar je je druk over zou kunnen maken?", zegt ze tegen Giel Beelen op 3FM.

"Ik heb al jarenlang een probleemgebit met veertien gaatjes ook in m'n voortanden. Ik dacht f*ck it, ik ga het een keer goed laten doen. Maar je mag in Nederland niets veranderen hè. Alles moet hetzelfde blijven." Carice: "Maar ik ben er superblij mee!"

Wat de internationale druk betreft: "Hollywood heeft er niets mee te maken. Ik heb het puur voor mezelf gedaan." De actrice vertelt dat ze juist naar een tandarts is gegaan die haar geen Hollywoodsmile wilde aanmeten. "Hollywood had gewild dat ik het veel witter had gemaakt."

Carice was donderdagavond binnen no time trending topic op Twitter toen ze te gast was in De Wereld Draait Door, de talkshow van haar schoonvader Matthijs van Nieuwkerk. Veel DWDD-kijkers vroegen zich af wat ze aan haar tanden had laten doen.