Nieuws/Entertainment
859155
Entertainment

Wit, krijt en zilver

SLIDESHOW - Wittinten waren favoriet bij de genomineerden.

Marion Cotillard liet zich zien in een witte Dior Couture robe. Reese Witherspoon droeg een  eenvoudige, maar stijlvolle witte robe met zwarte accenten van Tom Ford. Julianne Moore droeg zilverwitte creatie van Chanel waar 80.000 pailletten in waren verwerkt en waar 987 uur aan was gewerkt.

Maar de prijs voor de meest dramatische jurk gaat naar The Theory of Everything actrice Felicity Jones. Het Britse huis Alexander McQueen leverde de zilverkleurige jurk, maar dat hadden ze beter niet kunnen doen. Door de weelderige, ietwat ouderwetse rok had het ontwerp iets weg van een item uit grootmoeders verkleedkist. De haltertop was teveel van het goede. Met een  strapless bustier was de jurk meer in balans.

Niet alleen de genomineerden waren fan van wit. Azzedine Alaïa ontwierp speciaal voor Lady Gaga een hoekige witte robe waarin ze gezien de enorme proporties zo mee kon doen in een Broadway musical.

Cate Blanchett maakte in het verleden al vaker bijzondere keuzes. In 2008 droeg ze een nachtblauwe jurk van de Belgische ontwerper  Dries van Noten, in 2011 koos ze voor Balenciaga. Nu droeg ze een zwarte creatie van Maison Martin Margiela. En zover bekend, leverde het van origine Belgische modehuis niet eerder een jurk voor de Oscars. Jammer van de  turkoois ketting die het geheel een goedkoop randje gaf.

Dat gold ook voor de smaragdgroene ketting van Scarlett Johansson. De groene Versace jurk verzoop onder het geweld van de zeer aanwezige ketting.