Entertainment/Sterren
859547943
Sterren

Alec Baldwin officieel aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag

Acteur Alec Baldwin en wapensmid Hannah Gutierrez-Reed zijn officieel aangeklaagd na het dodelijke schietincident op de filmset van Rust. De twee worden beschuldigd van onvrijwillige doodslag.

Baldwin was in oktober 2021 betrokken bij een dodelijk ongeluk waardoor cameravrouw Halyna Hutchins dodelijk gewond raakte. Hij oefende op de set in de omgeving van Santa Fe met een revolver waarvan hij naar eigen zeggen dacht dat die ongeladen was. Het wapen ging toch af en raakte Hutchins in haar borst. Baldwin heeft altijd ontkend verantwoordelijk te zijn voor de schietpartij.

Aanklagers zullen de jury in de rechtszaak waarschijnlijk proberen te overtuigen dat de 64-jarige acteur niet alleen nalatig, maar ook roekeloos was toen hij met het vuurwapen oefende. Mochten juryleden het bewijs overtuigend vinden, dan kan hij vijf jaar cel krijgen.

Ongeladen wapen

Hannah Gutierrez-Reed staat ook terecht. Baldwin zei eerder dat het haar verantwoordelijkheid was om te controleren of wapens ongeladen waren. Maar Gutierrez-Reed verklaarde dat assistent-regisseur David Halls de revolver vlak voor het drama aan Baldwin overhandigde en zei dat die ongeladen was.

Halls heeft in een deal met justitie schuld bekend aan een misdrijf.