Entertainment/Sterren
860055812
Sterren

Donny Roelvink overreden door vriend tijdens opname fitnessvideo

Donny Roelvink is maandagavond door een Hummer overreden tijdens het opnemen van een fitnessfilmpje voor zijn Instagramaccount. Dat heeft zijn vader, Dries Roelvink, dinsdag verteld aan het ANP.

„Donny zijn hele leven is Instagram”, vertelt Dries. „Hij had met een paar vrienden het plan opgevat om een filmpje na te doen van hun grote idool, bodybuilder Ronnie Coleman.” In het filmpje wordt Coleman gefilmd vanuit een hummer terwijl hij met een halter in zijn nek op straat ’walking lunges’ doet.

Donny en zijn vrienden draaiden het filmpje maandagavond in Hilversum. Tijdens het draaien drukte de vriend die de Hummer reed per ongeluk op het gaspedaal in plaats van op de rem. Daardoor werd Donny geraakt door de wagen. „Hij mag van geluk spreken dat het een Hummer was”, aldus Dries. „Er zit flink wat ruimte onder de auto. Dat is zijn geluk geweest.”

Aan Privé laat Dries dinsdagochtend weten: „Die jongen is gewoon over hem heen gereden, hij is ’out’ geweest en kwam weer bij in de ambulance.” Hij vervolgt: „Donny is wel helder, hij praat goed, het is nog allemaal goed afgelopen.”

Artikel gaat verder onder de video.

Vijf gebroken ribben

Donny ligt nu in het ziekenhuis met vijf gebroken ribben en een klaplong. Uit een hersenscan in het ziekenhuis in Utrecht is gebleken dat Donny geen hersenletsel aan het ongeluk heeft overgehouden.

De hele familie is erg geschrokken, aldus vader Dries. Dat geldt ook voor de vriend die de vergissing maakte: „Die jongen is er kapot van dat dit is gebeurd. Ze kennen elkaar al jaren, het zijn beste vrienden.” Donny overweegt volgens Dries geen aangifte te gaan doen van het incident.