Nieuws/Entertainment
864364
Entertainment

Boer Tom legt zich vast

Tom Groot, de 32-jarige ’polderhunk’ uit Boer zoekt vrouw, lijkt zich voor te bereiden op groot commercieel succes. De tulpenkweker uit Nieuwe Niedorp, met meer dan 1800 brieven onbetwist de populairste agrariër van dit seizoen van het KRO-programma, heeft zijn naam als merk gedeponeerd.

„Tom heeft dit inderdaad via een bekende van hem, een computerhandelaar uit Noord-Holland, laten doen”, verklaart een persvoorlichtster van de KRO. „Hij heeft hiermee willen voorkomen dat iemand anders straks de naam Boer Tom heeft vastgelegd.”

„Een verstandige stap”, zegt merkenjurist Arnaud Bos van Onel trademarks. „Boer zoekt vrouw wordt door miljoenen mensen bekeken, wat hem geen windeieren zal leggen. Ongetwijfeld wil boer Tom zijn naam zeker stellen en je zou kunnen verwachten dat hij het gezien de populariteit van het programma commercieel wil uitbuiten.”

Het vastleggen van zijn merknaam voedt eerdere geruchten dat boer Tom met de stapels brieven die per busje naar hem vervoerd moesten worden veel te populair is bij de vrouwen om via een programma een liefde te moeten vinden. „Tom wil gewoon een bekende Nederlander worden”, merkte een dorpsgenoot eerder op.