Nieuws/Entertainment
865392
Entertainment

Net als moeder levenloos in bad

Drama om dochter Whitney Houston

De familiegeschiedenis herhaalt zich… Bijna drie jaar geleden stapte wereldster WHITNEY HOUSTON (48) in een veel te heet bad in haar suite in het Beverly Hilton Hotel in Los Angeles. In Atlanta, Georgia werd zaterdagmorgen haar dochter en enige erfgename BOBBI KRISTINA (21) nagenoeg levenloos gevonden, ook in een badkuip, met haar gezicht in het water…

Dat drama voltrok zich in haar huis, dat binnen de kortste keren het toneel werd van chaos en waar talloze hulpdiensten arriveerden om hier te redden wat er te redden viel.

Het was haar echtgenoot NICK GORDON (25) die Bobbi Kristina had aangetroffen. Nick werd als 12-jarige kansarme jongen door Whitney liefdevol in haar gezin opgenomen. Liefde vond hij daar volop; een jaar geleden trouwde hij met zijn pleegzus.

Het paar vestigde zich ver van de scenes in New York en Los Angeles in Atlanta, waar de rust dit weekend dus ernstig werd verstoord. Wat er precies gebeurd is, niemand die het weet.

Volgens het vanuit Atlanta opererende CNN, dat een politiewoordvoerster aanhaalt, ademde Bobbi niet toen zij werd gevonden. Zij bevestigde dat het Gordon was die de alarmdienst had gewaarschuwd en samen met een aanwezige vriend de eerste reanimatiepogingen had gedaan. Dat werd minuten later van hem overgenomen door ambulancebroeders die Bobbi Kristina overbrachten naar North Fulton Hospital, waar Whitneys dochter nu op de intensive care ligt, maar stabiel zou zijn. Ze wordt daar nu kunstmatig in coma gehouden.

Anders dan destijds bij haar moeder zouden drugs op de ochtend van het gebeurde niet in het spel zijn geweest. Onder invloed van van alles en nog wat, bemerkte Whitney in februari 2012 niet dat het bad waarin zij stapte veel te heet was. Zij gleed uit en verdronk.

Dat Bobbi Kristina nu ook in een badkuip werd aangetroffen, zou dan ook alleen maar – wrang – toeval zijn.

Er zijn helaas meer overeenkomsten tussen moeder en dochter; de laatste zou recent net zo mager hebben geoogd als moeder Whitney in haar laatste dagen. En als zij kende Bobbi problemen met alcohol, drugs en medicijnen. Volgens vrienden leek het in Atlanta echter juist weer wat beter met haar te gaan.