Entertainment/TV
865758107
TV

RTL bevestigt terugkeer Holland’s Got Talent met nieuwe gezichten

De talentenjacht Holland’s Got Talent zal binnenkort terugkeren voor een twaalfde seizoen. Jurylid Angela Groothuizen, die al vier jaar vast onderdeel uitmaakt van de jury, zal niet terugkeren.

Dat bevestigt RTL zondag desgevraagd nadat Groothuizen dit vertelde in een interview op NPO Radio 1. Over de reden van de absentie van Groothuizen wil RTL nog geen uitspraken doen. „Er zullen meerdere nieuwe gezichten te zien zijn”, laat een woordvoerder weten. Of alle juryleden worden vervangen, wil hij niet zeggen: „Hier komen we later op terug.”

Andere juryleden in het vorige seizoen waren Ali B, Paul de Leeuw en Chantal Janzen. Paul de Leeuw had toen de reeks van start ging in het najaar van 2020 nog een vast contract bij RTL, maar dit werd vlak na de start van Holland’s Got Talent ontbonden. Beide partijen lieten weten „elk hun eigen weg te gaan.” RTL verbrak recent voorlopig de samenwerking met Ali B vanwege diverse beschuldigingen van seksueel wangedrag aan zijn adres.

Geen reden

Groothuizen vertelde in het programma De Perstribune dat RTL haar te kennen had gegeven dat zij niet terug zou komen in het komende seizoen van het succesprogramma. Een reden noemde zij niet: „Je weet bij dit soort programma’s nooit of ze je nog willen. Misschien nog wel voor The Voice Senior, als dat ooit terugkomt.”

Angela Groothuizen tekende in 2019 een contract voor twee jaar bij RTL. Zij vertelde in de uitzending niet of dat contract is verlengd. Ze maakt sinds deze week wel elke zaterdag een radioprogramma voor Omroep MAX op NPO Radio 5. Ze treedt daarmee in de voetsporen van Tineke de Nooij, die na zestig jaar afscheid heeft genomen van de radio.